Presentation (EN)|Preséntation (FR)

Hírek, események

Emberségdíjat kapott önkéntesünk Veres Vera

Harmadik alkalommal adták át Magyarországon a "Young Courage" díjat, melyet a svéd Raoul Wallenberg Akadémia alapított 2015-ben. A ceremónia helyszíne idén Svédország Nagykövetének budapesti rezidenciája volt.

Alapítványunk ebben az évben Veres Verát jelölte a díjra, melyre azok a 13 és 20 év közötti fiatalok terjeszthetők fel, akik példát mutattak a civil kurázsiból saját egyedi, vagy rendszeres tevékenységük által.

Összesen 15 fiatal vett részt a Dag Hartelius nagykövet úr otthonában tartott ünnepi eseményen. Olyan fiatalok, akik hétköznapi hősökként álltak ki egy-egy ügy, feladat vagy cél mellett, hogy segítsenek másoknak.

Idén első alkalommal került sor a Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület "Emberség díjának" átadójára is, melyet azok a fiatalok kaphatnak, akiket felterjesztettek a Young Courage díjra és munkájuk emberségről, jótékonyságról szól.

Vera példamutatásával, kitartásával Emberség díjban részesült, az alábbiak szerint:

"Veres Vera jó példája azon fiatal személyiségeknek, akik bizonyítják, hogy a belső iránytű, a tartás és elhatározás minden nehézségen átsegít, hogy a különbözőségek ellenére mindannyian ugyanahhoz az egy világhoz tartozunk, ahol mindenkinek joga van teljes életet élni."

Szívből gratulálunk az elnyert díjhoz! Nagyon büszkék vagyunk rád Vera!

Hírek, események
Három önkéntesünk érkezett Szlovéniába

Alapítványunk három önkéntese kezdi meg két hónapos kalandját Szlovéniában a Zavod Manipura partnerszervezetünknél.

bővebben »

Képeinkből